Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować klikając tutaj
Wizyt w serwisie: 190333362
RIO :: Zobacz temat - RB - 50 czy naprawę jet to takie trudne pytanie
Witamy na stronach forum dyskusyjnego prowadzonego przez Regionalne Izby Obrachunkowe. Treści publikowane w tym forum przez pracowników Izb są ich indywidualnymi opiniami i nie mogą być traktowane jako stanowisko Regionalnych Izb Obrachunkowych. Pragnąc przestrzegać obowiązującego prawa oraz zachować merytoryczny charakter dyskusji informujemy, że komentarze pozamerytoryczne, obraźliwe, utrzymane w tonie lekceważącym osoby trzecie lub zawierające jednoznaczne oskarżenia wobec tych osób będą usuwane.Niniejsze forum nie jest biurem ogłoszeń - posty reklamowe będą usuwane.
Wysłany: Pon Gru 07, 2020 2:39 pm Temat postu: RB - 50 czy naprawę jet to takie trudne pytanie
Rb 50 dochody jest zrobione jedno dla wszystkich rozdziałów i paragrafów z zadań zleconych, natomiast rb 50 wydatki zrobione dla każdego rozdziału odrębnie. Czyli rb 50 dochody 1 egzemplarz, a rb 50 wydatki 5 sprawozdań z jednego okresu sprawozdawczego. Nie jestem skarbnikiem, ale widziałam coś takiego. Proszę o odpowiedź czy taka jest praktyka?
mam pytanie jak w szkole wykazać wydatek w Rb 50 który został poniesiony w rozdziale 80101 $4240 dotyczy zakupu podręczników dla ucznia, bo nie było środków z dotacji, więc zrealizowano w taki sposób wydatek.Jak wykazać, aby szkoła dostała te środki w przyszłym roku,czy powinnam to uzgodnić z organem prowadzącym? pierwszy raz mam taką sytuacje i proszę o pomoc.
księgowa
Ja tez mam pierwszy raz taką sytuację. Myślę, że wpiszę kwotę wydatkowana z własnych środków w Rb-50 , w części A. Natomiast w przyszłym roku tą sama kwotę w części B.
Proszę o odpowiedź czy to prawidłowy sposób.
Ale proszę mi jeszcze wyjaśnić czy te wydatki muszą być w rozdziale 80153 ? Tak plan jest wyczerpany. Podręczniki, które zostały zakupione z własnych środków zaksięgowano w rozdziale 80101. Czy należy przenieść plan i wykonanie do rozdziału 80153 jako własne ?
Ale proszę mi jeszcze wyjaśnić czy te wydatki muszą być w rozdziale 80153 ? Tak plan jest wyczerpany. Podręczniki, które zostały zakupione z własnych środków zaksięgowano w rozdziale 80101. Czy należy przenieść plan i wykonanie do rozdziału 80153 jako własne ?
Tak, lepiej przenieść plan z 80101 do 80153 i tam wykazać wydatek z własnych, bo w przyszłym roku Urząd Wojewódzki odda środki właśnie na rozdział 80153 i nie będzie trzeba się UW tłumaczyć, że wydano w 80101, a otrzymano na 80153.
przecież to jest dotacja celowa, którą otrzymaliśmy na podręczniki i z niej należy się rozliczyć. Więc nie rozumiem jak można zwiększyć plan w 80153 i wykazać w sprawozdaniu Rb-50 ??
przecież to jest dotacja celowa, którą otrzymaliśmy na podręczniki i z niej należy się rozliczyć. Więc nie rozumiem jak można zwiększyć plan w 80153 i wykazać w sprawozdaniu Rb-50 ??
Tu chodzi o sytuację, kiedy zabrakło środków z otrzymanej dotacji i dokonano zakupu ze środków własnych. I właśnie trzeba ten wydatek wykazać nie w 80101, tylko należy mieć plan w 80153 i w Rb 50 wykazać jako wydatek własny do refundacji.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach