Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować klikając tutaj
Wizyt w serwisie: 190330888
RIO :: Zobacz temat - Wysłanie projektu??
Witamy na stronach forum dyskusyjnego prowadzonego przez Regionalne Izby Obrachunkowe. Treści publikowane w tym forum przez pracowników Izb są ich indywidualnymi opiniami i nie mogą być traktowane jako stanowisko Regionalnych Izb Obrachunkowych. Pragnąc przestrzegać obowiązującego prawa oraz zachować merytoryczny charakter dyskusji informujemy, że komentarze pozamerytoryczne, obraźliwe, utrzymane w tonie lekceważącym osoby trzecie lub zawierające jednoznaczne oskarżenia wobec tych osób będą usuwane.Niniejsze forum nie jest biurem ogłoszeń - posty reklamowe będą usuwane.
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 11:37 am Temat postu: Wysłanie projektu??
Witam, mam pytanie, czy po zatwierdzeniu projektu budżetu, mogę wybrać do wysłania do RIO załączniki które chcę, czy zostanie wysłany projekt z wszystkimi załącznikami??Jeśli można ro proszę o odpowiedź.
dołaczam sie do pytania, nie robię w Bestii całego projektu budżetu, tylko te załączniki o które "prosi" RIO na 14.XII, czy wysyłając moge wybrac z listy 5 wyżej wspomnianych załaczników?
Skarbnik sporządziła i wysłała projekt budżetu tylko z załącznikami, które wymagało RIO. Jak teraz dodać do projektu inne załączniki, czy należy utworzyć i przepisać cały projekt od nowa? Wysłanego projektu już nie można edytować.
Hmm.. Zastanawia mnie czemu pojawiło się pytanie o projekt w styczniu podczas gdy termin jego przygotowania minął już ponad dwa miesiące temu??
Teraz chyba pora na uchwalenie budżetu? a i to w sumie po terminie ...
W BeSTii do uchwały budżetowej można przepisać automatycznie wszystko to co było w projekcie oraz w autopoprawkach (jest do tego odpowiedni kreator) .
Wuchwale budżetowej budżetowej może być znacznie więcej załączników niż w projekcie wysłanym do RIO - wystarczy oznaczyć odpowiednie kwadraciki w wykazie.
Mnie zastanawia co innego - mianowicie samo podejście do tematu! "Jak dodać nowe załączniki" do WYSŁANEGO już dokumentu!
To tak jakby do US wysłać PITa a pożniej dla siebie stworzyć zupełnie inny dokument z innymi wartościami, lub tak jakby do urzędu doręczyć wniosek, a rządać potwierdzenia na zupełnie innym papierze
Dlatego m in. właśnie w Bestii NIE DA się odklikac statusu "wysłano do RIO" aby takich nieuprawnionych posunięć nie robić.
Jedyna opcja, gdy chcemy coś dodać/ując w wysłanym projekcie budżetu to AUTOPOPRAWKA.
Poza tym jak zauważył Adam - to już nie czas na projekty budżetów.
Jeżeli chcemy robić budżet to wystarczy wybrać opcję "Uchwała budżetowa na podstawie projektu" - przeniosą się wtedy dane z projektu, z którymi można już robić wszystko, jak równiez dodawać nowe załączniki, usuwać istniejące a już niepotrzebne.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach