Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 3:14 am Temat postu: BeSTi@ - wymiana danych z systemami zewnętrznymi |
|
|
Projekt Besti@ zakładał możliwość importu danych z systemów zewnętrznych, np. systemów FK w formacie xml.
Taki format importu miał być (cytuję) "powszechnie dostępny". Niestety, mimo usilnych poszukiwań nie udało mi się znaleźć żadnych informacji na temat wspomnianego formatu (nawet takiej, że ta funkcja w ogóle została zaimplementowana w systemie ).
Nie znalazłem tej informacji także w publikowanej tutaj dokumentacji do programu, ani na forum. Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat?
Pozdrawiam
L[..]M[..] |
|
Powrót do góry |
|
|
Adam Site Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wojtek
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 9:14 am Temat postu: |
|
|
Adam, uprzedziłeś mnie o dosłownie minutę |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 9:25 am Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Adam Site Admin
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 9:27 am Temat postu: |
|
|
Przy okazji ...
Wyszukanie w forum funkcją "szukaj" postów w forum BeSTi@ zawierających słowo XML daje w wyniku 24 posty
Pozdrawiam
Adam Głębski |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 11:32 am Temat postu: |
|
|
Witam!
Mój import z pliku .xml układu wykonawczego powiódł się w połowie. Bestia zaimportowala tylko plan dochodów, przy imporcie planu wydatkow pojawia sie blad (nie mozna zapisac danych,poniewaz wystapily bledy). dokument dodany jest do bazy danych, ale w wydatkach nic nie ma. jest jakies rozwiazanie? |
|
Powrót do góry |
|
|
Wojtek
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 11:40 am Temat postu: |
|
|
Kiedy pojawia się ten komunikat? Podczas próby zapisania układu, czy podczas importu?
Skąd pochodzi plik xml?
Może brakuje danych w kolumnach obowiązkowych (wymaganych i dopuszczalnych), może powtratarza sie klasyfikacja budżetowa? Może zła struktura pliku źródłowego...
Za mało informacji aby coś konkretmego doradzić. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 11:58 am Temat postu: |
|
|
xml jest automatycznie generowany z naszego systemu firmy Rekord, po przeklejeniu fragmentu dot. jednostki bestia wszystko ladnie improtuje i prawdopodobnie przy zapisie pojawia sie ten blad no i wydatkow nie ma. struktura xml wydaje sie byc OK. nie wiem czy problem nie polega na tym, ze w zarzadzeniach mam zaznaczona kolumne ,,zadanie" a w xml-u nie ma. jest to dziwne bo dochody zapisuja sie bez problemu |
|
Powrót do góry |
|
|
Wojtek
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 1:55 pm Temat postu: |
|
|
Kolumna zadanie jest opcjonalna, a więc może byc pusta i załacznik powinien się zapisać. Problem chyba leży gdzie indziej.
Rozumiem, ze przed zapisem import konczy sie pomyslnie, dopiero w momencie proby wejscia w zalacznik wydatkowy jest wymagany zapis, po ktorym wyrzuca blad? Jezeli tak to prosze zignorowac pytanie o zapis. Moze wtedy wyswietli się zalacznik o wydatkach z danymi i nalezy go przejzec i poszukac bledow.
Jezeli nic to nie da to proponuję skontaktować się ze Sputnikiem i naświetlic problem. Kontakt z firma Rekord równiez może okazac się niezbędny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|