Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować klikając tutaj
Wizyt w serwisie: 117400008
RIO :: Zobacz temat - Gmina Myślibórz
Witamy na stronach forum dyskusyjnego prowadzonego przez Regionalne Izby Obrachunkowe. Treści publikowane w tym forum przez pracowników Izb są ich indywidualnymi opiniami i nie mogą być traktowane jako stanowisko Regionalnych Izb Obrachunkowych. Pragnąc przestrzegać obowiązującego prawa oraz zachować merytoryczny charakter dyskusji informujemy, że komentarze pozamerytoryczne, obraźliwe, utrzymane w tonie lekceważącym osoby trzecie lub zawierające jednoznaczne oskarżenia wobec tych osób będą usuwane.Niniejsze forum nie jest biurem ogłoszeń - posty reklamowe będą usuwane.
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 10:38 pm Temat postu: Gmina Myślibórz
Drodzy urzędnicy z RIO, błagam Was o skrupulatne sprawdzenie wypłacania dodatku uzupełniającego dla n-li w gminie Myślibórz. U nas nikt nie dostał wyrównania. Podobno jesteśmy biedną gminą, dlatego dziwi, że n-le osiągnęli średnie, choć ci, których znam, otrzymują płacę minimalną z tabeli MEN. Jak to się dzieje, że jedni dostają dodatek nawet kilkutysięczny w bogatych gminach (INFOR.pl), a w biednych 0 zł. Nawet tego sprawdzić nie można. Moja żona, stażystka, zarabia 1200 zł netto, do średniej brakuje jej drugie tyle. Znamy wielu innych zarabiających podobnie. O co w tym wszystkim chodzi? Najbardziej bzdurny i krzywdzący zapis w Karcie Nauczyciela!!!
A moze po prostu gmina nie ma pieniedzy na te dodatkowe wypłaty? Słyszałam juz o kilku takich przypadkach, gdzie dodatki nie zostały wypłacone z powodu fizycznego braku środków...
To nie poszczególni nauczyciele mają osiągnąć wymaganą średnią, tylko dana grupa (stazyści) ma tą średnią osiągnąć. jesli Twoja żona tyle zarabia, to widocznie są tacy, którzy zarabiają powyżej tej średniej....
A moze po prostu gmina nie ma pieniedzy na te dodatkowe wypłaty? Słyszałam juz o kilku takich przypadkach, gdzie dodatki nie zostały wypłacone z powodu fizycznego braku środków...
Byłem ostatnio na spotkaniu wójta w gminnej szkole. Jest tak jak piszesz, gmina nie ma środków pieniężnych i stąd różnice w wypłatach w poszczególnych miejscowościach.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach