Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować klikając tutaj
Wizyt w serwisie: 190333469
RIO :: Zobacz temat - Plany finansowe dla organu
Witamy na stronach forum dyskusyjnego prowadzonego przez Regionalne Izby Obrachunkowe. Treści publikowane w tym forum przez pracowników Izb są ich indywidualnymi opiniami i nie mogą być traktowane jako stanowisko Regionalnych Izb Obrachunkowych. Pragnąc przestrzegać obowiązującego prawa oraz zachować merytoryczny charakter dyskusji informujemy, że komentarze pozamerytoryczne, obraźliwe, utrzymane w tonie lekceważącym osoby trzecie lub zawierające jednoznaczne oskarżenia wobec tych osób będą usuwane.Niniejsze forum nie jest biurem ogłoszeń - posty reklamowe będą usuwane.
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 1:52 pm Temat postu: Plany finansowe dla organu
Mam następujący problem z wprowadzaniem planów finansowych: Skarbnik wyodrębnił osobno plany finansowe dochodów dla Urzędu Gminy i osobno dla Gminy jako organu (tu dotacje, subwencje, dochody z US). Nie wiem, czy jest to prawidłowe, ale musze się do tego dostosować. Dla UG plany wprowadzam bez problemu, niestety nie można wprowadzić planów finansowych dla organu (gminy). Czy powinnam wszystkie plany zbić razem i wprowadzic pod UG, czy utworzyć sobie nową jednostkę pomocniczą (bez sensu mi się to wydaje), czy moze jeszcze jakieś inne wyjście jest? Potem na podstawie planów finansowych chcę stworzyć układ wykonawczy i trzymać się już takiej metody w dalszym wprowadzaniu dokumentów. Może mi ktoś pomóc?
Ewelina
I właśnie m.in. po to w Bestii jest opcja wprowadzenia jednostki z TYPEM ORGAN (moduł administracja).
Należy zatem taka jednostkę utworzyć, a następnie wprowadzić dla niej plan finansowy.
Wszytko działa bez problemu.
Następnie można utworzyć na podstawie planów finansowych układ wykonawczy, uchwałę, projekt, uchwałę zmieniającą (czyli wszystkie możliwości jakie sa ukryte pod przyciskiem NOWY z poziomu uchwał.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach