Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować klikając tutaj
Wizyt w serwisie: 190330127
RIO :: Zobacz temat - nowe wzory bilansu
Witamy na stronach forum dyskusyjnego prowadzonego przez Regionalne Izby Obrachunkowe. Treści publikowane w tym forum przez pracowników Izb są ich indywidualnymi opiniami i nie mogą być traktowane jako stanowisko Regionalnych Izb Obrachunkowych. Pragnąc przestrzegać obowiązującego prawa oraz zachować merytoryczny charakter dyskusji informujemy, że komentarze pozamerytoryczne, obraźliwe, utrzymane w tonie lekceważącym osoby trzecie lub zawierające jednoznaczne oskarżenia wobec tych osób będą usuwane.Niniejsze forum nie jest biurem ogłoszeń - posty reklamowe będą usuwane.
wciąż mam ten sam problem, zaczytałam reguły kontrolne, usunęłam okres sprawozdawczy, jeszcze raz otworzyłam i wciąż nie mam właściwego wzoru bilansu, czy ktoś wie jak ten problem rozwiązać?
Wysłany: Czw Lut 14, 2013 3:41 pm Temat postu: bilans za 2012 rok
Mam nowa wersję bestii, naniosłam w bilansie 2011 rok i 2012 rok po zweryfikowaniu po stronie aktywów i pasywów nic sie ie zgadza, poza środkami trwałymi wszystko na czerwono, jak wydrukowałam bilans to w wydruku sa powtarzające sie wiersze a na ekranie nie ma.A do tego wzór jest inny jak w rozporzadzeniu. Proszę o pomoc
Teresa
Mam dokładnie to samo, dodatkowo w wydruku dodał mi kwoty w wierszach, w których ich nie wprowadzałam, tak więc suma pasywów inna jest w edycji i inna na wydruku. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś wyjaśnił mi, dlaczego tak się dzieje.
Jeśli macie państwo aktualną wersję SJO BeSTi@ oraz zaczytaną paczkę reguł kontrolnych (otrzymaną od Waszej jst) należy usunąć sprawozdania finansowe, a następnie je uzupełnić. U nas to działa.
Powodzenia !!!
Wyeksportować wszystkie sprawozdania do pliku *.xml, usunąć 4 kwartał, założyć na nowo 4 kwartał, wczytać sprawozdania z pliku, bilans "wklepać z ręki". Nie do powszechnego stosowania, bo można zrobić sobie duże "kuku", ale zadziała...
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach