Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować klikając tutaj
Wizyt w serwisie: 190336783
RIO :: Zobacz temat - odpracowywanie zaległości na rzecz gminy
Witamy na stronach forum dyskusyjnego prowadzonego przez Regionalne Izby Obrachunkowe. Treści publikowane w tym forum przez pracowników Izb są ich indywidualnymi opiniami i nie mogą być traktowane jako stanowisko Regionalnych Izb Obrachunkowych. Pragnąc przestrzegać obowiązującego prawa oraz zachować merytoryczny charakter dyskusji informujemy, że komentarze pozamerytoryczne, obraźliwe, utrzymane w tonie lekceważącym osoby trzecie lub zawierające jednoznaczne oskarżenia wobec tych osób będą usuwane.Niniejsze forum nie jest biurem ogłoszeń - posty reklamowe będą usuwane.
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 12:40 pm Temat postu: odpracowywanie zaległości na rzecz gminy
Czy podanik mający zaległości w U.G. z tytułu np. podatku od nieruchomości lub z tytułu odprowadzania ścieków może odpracowywać długi na rzecz gminy? Czy prawo na to pozwala, ewentualnie w jakiej formie mogłoby to być? W naszym urzedzie powstał taki problem Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Sprawa nie jest taka prosta. Musimy rozgraniczyć rozliczenia z tytułu podatków od rozliczeń z tytułu zawartych umów cywilnoprawnych.
Zadłużenie podatkowe, zgodnie z ordynacją idzie zrekompensować dostawą towarów lub usług (czyt. "odpracować").
Mam podobny problem i piszę o nim w :
http://www.rio.gov.pl/modules.php?op=modload&name=phpBB2&file=viewtopic&t=2046
Ale nikt mi jednoznacznie nie pokazał sposobu (czyt. podstawy prawnej) na takie rozwiązanie stosowane w sprawach zw. z zadłużeniem z tytułów cywilnoprawnych
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach