Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować klikając tutaj
Wizyt w serwisie: 190331361
RIO :: Zobacz temat - plany finansowe jednostek
Witamy na stronach forum dyskusyjnego prowadzonego przez Regionalne Izby Obrachunkowe. Treści publikowane w tym forum przez pracowników Izb są ich indywidualnymi opiniami i nie mogą być traktowane jako stanowisko Regionalnych Izb Obrachunkowych. Pragnąc przestrzegać obowiązującego prawa oraz zachować merytoryczny charakter dyskusji informujemy, że komentarze pozamerytoryczne, obraźliwe, utrzymane w tonie lekceważącym osoby trzecie lub zawierające jednoznaczne oskarżenia wobec tych osób będą usuwane.Niniejsze forum nie jest biurem ogłoszeń - posty reklamowe będą usuwane.
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 11:55 am Temat postu: plany finansowe jednostek
witam
może moje pytanie wyda sie banalne ale nie wiem co robić, mianowicie chodzi o to czy plany finasowe powinno sie wprowadzać dla kazdej jednostki osobno, czy najpierw musze sobie zrobić zbiorówke (np. planów finansowych szkół) a potem wszystko po kolei wprowadzić razem ????
pytam, ponieważ, nie ma problemu z wprowadzeniem tylu planów ile mamy jednostek, tylko jak to potem połączyć w jedno (nie widze funkcji agregacji, tak jak to było przy sporzadzaniu sprawozdań)
co robić???
z góry dziękuje za podpowiedź!!
Hmmm....
WIem że w zasadzie nie powinno się odpowiadać pytaniem na pytanie .. ale dziś ten wpis na forum bardzo korci by tak zrobić ... i odpowiedzieć nieco inaczej niż robię to zwykle na tym forum.
Pyt.: Czym jest suma planów finansowych poszczególnych jednostek budżetowych?
Odp.: Układ wykonawczy?
Pyt.: Gdzie szukać możliwości utworzenia "układu wykonawczego" ?
Odp.: Z całą pewnością nie w gałązce "plany finansowe" - zdecydowanie łatwiej znaleźć odpowiedni kreator w gałązce "Uchwały i zarządzenia ..." - kreator nazywa się "Układ wykonawczy na podstawie planów finansowych"
aż mi wstyd, że tak do tego nie podeszłam
jedyne co moge powiedzieć na swoje usprawiedliwienie, to to iż nie jestem ksęgową i nie do końca dobrze kojaże pewne sprawy, a moim zadaniem jest wprowadzanie danych do Bestii.
To nie tak ... To forum było jest i mamy nadzieję zawsze pozostanie anonimowe - by mogły z niego korzystać osoby o BARDZO różnym poziomie wiedzy.
Każdy z nas się uczy .. a pytanie .. cóż ... widać w nim próbę przyjęcia podejścia zastosowanego w module "Sprawozdania".
Ten wątek napisany w tym dość żartobliwym tonie może kiedyś pomoże jakiemuś niedoświadczonemu nowemu pracownikowi JST lub studentowi.
NIe ma się więc czego wstydzić
My przenosimy do BESTI@ tylko zbiorówkę Plany finansowe jednostek mamy w programie BUDŻET i tam sa jednostkowe.Także wykonanie
przenosimy zbiorczo.Myślę, że nie jest to błąd? Pewnie ten problem doświadczonym osobom wyda się także banalny?
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach