Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować klikając tutaj
Wizyt w serwisie: 190331769
RIO :: Zobacz temat - Wygenerowane sprawozdanie dla błędnie wprowadzonej jednostki
Witamy na stronach forum dyskusyjnego prowadzonego przez Regionalne Izby Obrachunkowe. Treści publikowane w tym forum przez pracowników Izb są ich indywidualnymi opiniami i nie mogą być traktowane jako stanowisko Regionalnych Izb Obrachunkowych. Pragnąc przestrzegać obowiązującego prawa oraz zachować merytoryczny charakter dyskusji informujemy, że komentarze pozamerytoryczne, obraźliwe, utrzymane w tonie lekceważącym osoby trzecie lub zawierające jednoznaczne oskarżenia wobec tych osób będą usuwane.Niniejsze forum nie jest biurem ogłoszeń - posty reklamowe będą usuwane.
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 11:59 am Temat postu: Wygenerowane sprawozdanie dla błędnie wprowadzonej jednostki
Witam!
Przed sporządzeniem projektu na rok 2008 uzupełniałem listę jednostek i w tym czasie omyłkowo zamiast "jednostka budżetowa" ustawiłem "zakład budżetowy" - no dobra... ustawiłem tą jednostkę jako nieistniejącą. problem w tym, że datą jej wygaśnięcia jest koniec roku 2007 - i tu bestia generuje mi RB-30. Czy wystarczy, jeżeli zwyczajnie usunę to sprawozdanie? ...i jeszcze jedno - bestia generuje tylko zbiorówkę, a nie generuje sprawozdania jednostkowego (nie mam żadnego sprawozdania jednostkowego w tym rozdziale).
Odklikać "ptaszka" w pozycji "jendostka aktywna" (na samym dole) będąc na arkuszu tej jednostki w administracji.
To powinno wystarczyć aby na przyszłośc nie generowały sie dla niej sprawozdania.
Sprawozdania już wygenerowane po prostu usunąć.
Zakładam, że nie ma innych zakładów budżetowych u Państwa.
tak właśnie zrobiłem... dla samej jednostki nie generuje sprawozdania, ale generuje zbiorówkę z rozdziału (mimo, że nie istnieje żadne sprawozdanie jednostkowe w tym rozdziale). no cóż... pozostaje mi tylko je usunąć.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach