Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 3:38 pm Temat postu: Sprawozdanie RB27 |
|
|
Bardzo prosimy o zamieszczenie w internecie sprawozdania Rb-27 z Ministerstwa Finansów dotyczacego udziałów w podatku dochodowym od osób fizycznych, bardzo to by ułatwiło pracę samorzadom.
Inaczej to wszystko się blokuje |
|
Powrót do góry |
|
|
Adam Site Admin
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 4:29 pm Temat postu: |
|
|
Internet .. hmm.. to nie jest najlepsze miejsce.
Najpóźniej jutro zostanie wysłana z MF paczka z danymi kontrolnymi obejmująca informację o wykonaniu wpływów z tytułu:
- udziału w PIT
- poszczególnych częściach subwencji
Dane te będzie można pobrać poprzez "wyślij/odbierz".
Po przetworzeniu paczki informacje będą dostępne w module "Administracja" gałązka "Dane kontrolne"
Pozdrawiam
Adam Głębski |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 10:30 am Temat postu: |
|
|
Dlaczego po odebraniu paczki z MF dot danych kontrolnych nie pojawia się 4 kwartał 2007 r ? Czy powinien on się pojawić automatycznie czy trzeba coś kliknąć ? |
|
Powrót do góry |
|
|
Adam Site Admin
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 11:17 am Temat postu: |
|
|
Hmmm... A o co chodzi ??
Jaki kwartał ?? w jakim miejscu ?? czy chodzi o gałązkę w module sprawozdania ? czy dane kontrolne?? |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 11:18 am Temat postu: |
|
|
Miałam ten sam problem. Kliknęłam na otrzymaną wiadomość - przetwórz. Wiadomość została przetworzona, zamknęłam program, weszłam jeszcze raz i już w danych kontrolnych był 4 kwartał 2007r |
|
Powrót do góry |
|
|
Wojtek
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 2:34 pm Temat postu: |
|
|
Anonymous napisał: |
Dlaczego po odebraniu paczki z MF dot danych kontrolnych nie pojawia się 4 kwartał 2007 r ? Czy powinien on się pojawić automatycznie czy trzeba coś kliknąć ? |
Paczka z danymi kontrolnymi, a paczka z otwarciem okresu sprawozdawczego to DWIE RÓŻNE sprawy! |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Panie Wojtku - chodziło mi o 4 kwartał 2007 r z danymi kontrolnymi. Jeżeli ktoś odbierze paczkę z MF z danymi kontrolnymi i ręcznie nie kliknie aby wiadomość się przetworzyła to w danych kontrolnych nie pojawi się 4 kwartał 2007 r. I o to mi chodziło |
|
Powrót do góry |
|
|
Adam Site Admin
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 3:03 pm Temat postu: |
|
|
Ależ to oczywiste ...
Paczka z danymi kontrolnymi nie przetwarza się automatycznie. Podobnie jak kilka innych operacji nie dzieje się automatycznie (np. samoczynne pobieranie potwierdzeń otrzymania wysłanych danych).
Przy okazji - nie jest konieczne wychodzenie z systemu po przetworzeniu paczki danych kontrolnych - są one dostępne "od ręki" |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 3:05 pm Temat postu: |
|
|
A wielu użytkowników uważa iż taka paczka przetwarza się automatycznie |
|
Powrót do góry |