Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Wto Lut 20, 2007 4:27 pm Temat postu: problem z instalacja z lokalna baza danych |
|
|
Dzien dobry
wlasnie jestem w trakcje przenoszenia programu BudzetST II dla JST na nowy komputer (jeszcze potrzebny zeby wracac do starszych danych)
Zainstalowalem juz serwer MSDE2000A i teraz proboje zainstalowac BudzetST dla JST i RIO z 10.03.2006 (ver.3.3.8.3) z tej strony i w trakcie instalacji przy ustalaniu parametrow polaczenia z baza wystepuje komunikat "Unknown database. Alias: DB" probowalem juz wielu kombinacji - local, . jednak nic nie pomaga program dalej sie nie instaluje
Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy i jak to zlikwidowac?
Z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto Lut 27, 2007 9:51 am Temat postu: |
|
|
Tez mam taki sam kłopot nie wiem gdzie szukac pomocy może Pan Adam sie odezwie |
|
Powrót do góry |
|
|
Adam Site Admin
|
Wysłany: Wto Lut 27, 2007 10:44 pm Temat postu: |
|
|
Proponuję wpisać "z ręki" do systemu w panelu sterowania w narzędziach administracyjnych w źródła ODBC na zakłądce systemowe DSN źródło do MS SQL servera o nazwie 'odbc'.
Być może ta magiczna operacja pomoże.
Pozdrawiam
Adam Głębski |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Lut 28, 2007 9:23 am Temat postu: |
|
|
Bardzo dziękuję za szybka odpowiedz ale mimo wszystko połączenie nie powiodło się. Błąd serwera SQL 53 i 17 |
|
Powrót do góry |
|
|
Adam Site Admin
|
Wysłany: Sro Lut 28, 2007 10:36 am Temat postu: |
|
|
Hmm.. Być może włączona jest zapora systemu Windows.. albo inny firewall. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Lut 28, 2007 1:22 pm Temat postu: |
|
|
Po wylaczeniu firewall-a tez wyskakuje błąd ale troche inny: Nie istnieje serwer SQL - taki komunikat jak się uruchamia BST II
czy to juz sie nic nie da zrobić.
Nadmieniam że ja nie jestem informatykiem |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Kwi 27, 2013 1:15 pm Temat postu: |
|
|
Anonymous napisał: |
Po wylaczeniu firewall-a tez wyskakuje błąd ale troche inny: Nie istnieje serwer SQL - taki komunikat jak się uruchamia BST II
czy to juz sie nic nie da zrobić.
Nadmieniam że ja nie jestem informatykiem |
No to może warto byłoby zatrudnić jakiegoś informatyka albo skorzystać z firm które się tym zajmują na co dzień? |
|
Powrót do góry |
|
|
|