Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować klikając tutaj
Wizyt w serwisie: 148795826
RIO :: Zobacz temat - Wydatkowanie pieniędzy na usługi które mogły się nie odbyć.
Witamy na stronach forum dyskusyjnego prowadzonego przez Regionalne Izby Obrachunkowe. Treści publikowane w tym forum przez pracowników Izb są ich indywidualnymi opiniami i nie mogą być traktowane jako stanowisko Regionalnych Izb Obrachunkowych. Pragnąc przestrzegać obowiązującego prawa oraz zachować merytoryczny charakter dyskusji informujemy, że komentarze pozamerytoryczne, obraźliwe, utrzymane w tonie lekceważącym osoby trzecie lub zawierające jednoznaczne oskarżenia wobec tych osób będą usuwane.Niniejsze forum nie jest biurem ogłoszeń - posty reklamowe będą usuwane.
Wysłany: Sro Mar 07, 2018 2:53 pm Temat postu: Wydatkowanie pieniędzy na usługi które mogły się nie odbyć.
Witam
Chciałbym zadać kilka pytań w celu upewnienia się czy moje wnioski są słuszne.
Dotarłem do protokołów i FV wystawionych na urząd miasta i gminy, moje uwagi:
- data protokołu (1) wynik pozytywny 28.12.2015 - Świadek twierdzi że jak ponad 30 lat mieszka w budynku nigdy nie widział elektryka
- FV do protokołu została wystawiona 15.12.2015
- brak zgodności ze stanem faktycznym
- inna zew firma też wykonała też badania instalacji wyniki wyszły negatywne
sprawa 2
malowanie klatki (małej) schodowej FV z 16.12.2015 na kwotę 5000zł- po 3 mies zaczęło wszystko odpadać
- dania 16.12.2015 wykonanie usługi potwierdza urzędnik lecz na zdjęciach z 17.12.2015 widać jak usługa nie była skończona
sprawa 3
lokator dewastuje mienie publiczne (wynajmowany lokal) i nikt z tym nic nie robi
Czy ta sprawa nadaje się do RIO czy prokuratury??? oraz jakich art KK
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach